ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ – SMART HOME-KNX

Τι μπορεί να προσφέρει ένα “έξυπνο” σπίτι;

Ασφάλεια

Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια του σπιτιού σας και των αγαπημένων σας προσώπων. Με τις Smart Home λύσεις μπορείτε να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας και να δίνετε πρόσβαση εισόδου μόνο στα πρόσωπα που επιθυμείτε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όταν είστε εκτός σπιτιού αφού μπορείτε να το ελέγχετε και απομακρυσμένα ανά πάσα στιγμή από τις smart συσκευές σας.

Εξοικονόμηση

Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σας. Οι Smart Home λύσεις  σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον χρόνο λειτουργίας και τις καταναλώσεις των συσκευών σας, του φωτισμού και της θέρμανσης από όπου και αν βρίσκεστε. Με αυτό τον τρόπο κάνετε οικονομία, καλύτερη διαχείριση και προγραμματισμό των ενεργειακών σας αναγκών.

Άνεση

Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τις στιγμές στο σπίτι μας. Θα θέλαμε να αντιλαμβάνεται τους ρυθμούς της ζωής μας, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να προσαρμόζεται για να νοιώθουμε άνετα μέσα σε αυτό. Με τις Smart Home λύσεις μπορείτε από ένα τηλεχειριστήριο, το κινητό σας ή το tablet σας να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε ρυθμίζοντας την ένταση του φωτισμού, τη θερμοκρασία του χώρου και ελέγχοντας τα ρολά σας ανά πάσα στιγμή τοπικά ή απομακρυσμένα.

Τι είναι το ΚΝΧ;

Το ΚΝΧ είναι  η μόνη τεχνική η οποία συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (EN50090) και τα Παγκόσμια Πρότυπα (ISO/IEC 14543) για τους κτιριακούς αυτοματισμούς .

Σε τι χρησιμεύει το ΚΝΧ?

Το KNX έχει πολλές εφαρμογές, ελέγχει απλές λειτουργίες όπως φωτισμό, θέρμανση, ρολά, αερισμό αλλά ακόμα και πιο σύνθετες λειτουργίες συνδυάζοντας τεχνολογίες πολυμέσων, ασφαλείας και πληροφορίες από άλλα συστήματα. Αυτό δημιουργεί ένα αποδοτικό σύστημα λειτουργίας και εξοικονόμησης το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει στον κτιριακό έλεγχο.

Οι χρήστες του ΚΝΧ είναι σε θέση να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατανάλωση ενέργειας και τις δυνατότητες βελτιστοποίησής της ανάλογα με τους τρόπους χρήσης της. Η τεχνική ΚΝΧ προσαρμόζεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες στον αυτοματισμό του κτιρίου. Αυτό θα αυξήσει την διαχρονική αξία του ακινήτου και μακροπρόθεσμα μειώνονται τα έξοδα για αναβάθμιση.